En.Pajs

En.Pajs na vsak krožnik..

KMEČKA SIRARNA
in PREDELAVA MESA
KMETIJE PERC

Slavko in
Romana Perc
Kog 44
2276 Kog

Tel: 031 479 612
Tel: 031 284 702
info@enpajs.si
Delovni čas:
od 7:00 do 21:00

Blagovna znamka En.Pajs in
spletna trgovina En.Pajs sta del
projekta
"Evropski kmetijski
skladi za razvoj podeželja:
Evropa investira v podeželje"
in lokalne akcijske skupine
LAS Prlekija.
Pasted Graphic

"Prék totih brégof vsako vütro sunce zasíje f fsej svoji zlóti fórbi. Toto sunce nas celi dén gréje, próti večéri pa nas v rohäl sponäc zazíble. Radi momo tote brége, tote gorice okoli nós, mir pa tišino, ščričke pa lastofke, ki léčäjo iz naših štal pa okóli naših kraf. Naše krave vüni posämo, püščamo jih, ka si tüdi une zavžíjäjo toto našo zlóto prläško sunce. Une pa nam pridno dóvlejo näjbojšo mléko, ki ga lähko dobíte lé prinas pa daleč naokoli ne takšnäga.
S totega mlêka, punäga našäga zlotäga sunca, delamo naše sire, vrhje pa kislino. Najräjši pa momo sireke, ki sä še änkrat v sunci prägrevlejo, ka jih lepo svetlordeče popäče. V'jih je skrita naša prläška düša. K'jim paše kupica dobroga vina, topli ärženi krüh, pocani vügorek al pa šnita na drobno narezana. Tak je to v róni spomlódi, v soparnäm poletji, pisani jäseni, doklič nä pride zimski dremäž. Fse se f krogi vrti, tak kak naše živlejä.
Sunce van ponüjamo, prläško sunce van lähko na dum pošlämo. Za äno šako prläške düše skrite v siräkih, tikvinom olji, domóčom pütri.. Naj van tekne!"

Prevod najdete skrit v izdelkih En.Pajs.